Alternativer til Photoshop & Gimp

Jeg er på nuværende tispunkt i London og derfor har de sidste par dages indlæg været planlagte indlæg. Det er dette indlæg også og det handler om gratis billedebehandlingsprogrammer, som jeg bruger i forbindelse med at blogge.

Ja, nu er jeg sådan en person, som ikke er særlig god til at bruge diverse billederedigerings programmer osv, da jeg aldrig har sat mig ordentlig ind i det og egentlig fra starten af, tænker at det bare går helt galt og ja så dropper jeg tænken om, at jeg vil gøre noget ved mine billeder. Det er især Photoshop og Gimp, som jeg er blevet skræmt af, fordi jeg ikke kan finde rundt i det og jeg synes det bliver for avanceret til mig og mine behov for at redigere i mine billeder. Så jeg havde brug for, at kunne finde nogle alternativer til Photoshop og Gimp. For et stykke tid siden, tog jeg en lang snak (over Skype, som jeg faktisk også er rimelig skræmt over, he he) med min kammerat, som har en del forstand på computer og design til hjemmesider. Han gav mig et par gode råd til gratis sider og programmer, hvor man kan downloade billederedigeringsprogrammer og andre værktøjer til ens blog. Nogle af dem kender I nok i forvejen og andre kender I måske ikke, men nu tager jeg dem, som jeg synes er gode og som jeg bruger til at redigere mine billeder til bloggen.

Photobucket – er rigtig god til at opbevare ens billeder i mapper, hvis man ikke har så meget plads på ens computer eller generelt bare en “sikkerhed”, hvis nu din computer skulle vælge og gå i stykker, så er det ret godt at man har oploadet sine billeder til Photobucket. Jeg mener også, at  man kan gøre ens billeder større, når man går ind og redigere og resize i billederne. Man kan også bruge nogle af Photobuckets effekter, filter, stickers til at gøre ens billeder mere sjove.

Picnik – er lidt ala Photobucket. Det er en gratis service, som hvor man oploader sit billede til hjemmesiden og hvor billedet bilver gemt imens man redigere i det på deres hjemmeside. Du kan bruge deres forskellige effekter til at lave collager, polaroid effekter, skrive tekst på billederne og andre ting. Det er dog ikke alle funktioner man kan bruge gratis, nogle kan man så betale sig fra og dermed få flere muligheder til ens billeder. Man kan ikke opbevare sine billeder i album, som man kan med Photobucket, men jeg synes alligevel at Picnik har mange gode ting og byde på.

Picasa 3 – er et gratis program, du kan downloade. Jeg mener at det er Google der har udveklet Picasa. Picasa er et billedebehandlingsprogram, som efter min mening, er rimelig nemt og bruge til ens billeder. Man kan lave collager, sætte filter og effekter over ens billeder og tilpasse hvor lys eller mørk billedet skal være. Jeg brugte bl.a. Picasa til at lave min nye header.

Youcam – er et gratis program som man kan hente på nettet eller som i mit tilfælde var installeret på min computer, da jeg købte den. Det kræver dog at man har et webkamera på computeren. Jeg kan både bruge det til at optage videoer og bruge det til at tage billeder med.

Photoscape  – har jeg faktisk kun lige downloadet for at afprøve det og se om det er noget, som jeg muligvis ville kunne finde ud af. Umiddelbart udfra tekst på nettet, er det også et billedebehandlingsprogram med filter til billeder og til at resize ens billeder.

Toycamera Analogcolour   – er et gratis program til at ligge et filter over ens billeder. Man kan selv hvilke filter man vil bruge og tilpasse den præcise farve til hver sit billede. Nemt og bruge, giver utrolige flotte billeder og lidt anderledes billeder.

Poladroid – er et program du downloader. Du kan bruge det til, at “ligge” dit billede over i poladroid programmet på din computer og derved skabe polaroid effekten på dine billeder. Jeg synes det er så cool med denne effekt. Har altid været vild med polaroid kamera.

Nu har jeg kommet med de anbefalinger til programmer, som jeg bruger og vil til at bruge noget mere til mine billeder. Programmerne minder nok om hinanden og nogle af dem kan nok også det samme, men jeg har hvert fald brug for lidt at vælge imellem, nu hvor jeg hverken bruge Photoshop eller Gimp. Desuden bruger jeg også nogen gange min iPhone til at tage billeder med. Af de apps jeg bruger, kan jeg anbefale Hipstamatic ( koster penge) og Instagram (gratis app).

Reklamer

11 kommentarer

Filed under Guide

11 responses to “Alternativer til Photoshop & Gimp

 1. Sikke nogle dejlige anbefalinger! 😀 Det er altid rart lige at få riset op hvad der er ude på markedet.

 2. Super godt indlæg 😀
  Tak for anbefalingerne 😀

 3. jadoreblog.wordpress.com is cool, bookmarked!

  Unlocking mobile phones

 4. Fedt! Gode anbefalinger – dem vil jeg straks give mig i kast med.

  //elmelund

 5. Fedt indlæg! Sådan nogle tips kan man altid bruge 🙂

  Nesta,
  http://neonstars.blogspot.com

 6. Lækkert m anbefalingerne. Vil da lige se om jeg finde ud af det m de forskellige filtre. God fredag.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s